Пам'яті Олекси Степановича Щириці (Інститут геологічних наук НАН України, 2009)
16 липня 2009 р. перестало битися серце Олекси Степановича Щириці — відомого еколога, академіка Української екологічної академії наук, визначного природоохоронця, відмінника охорони природи, члена Президії Всеукраїнської ради Українського товариства охорони природи (УкрТОП) і редколегії часопису "Рідна природа", почесного розвідника надр, шістдесятника, учасника Великої Вітчизняної війни.