Важкі метали в ґрунтах радіоактивно забруднених лісових екосистем - Стеценко, Д.О.; Долін, В.В. (Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення ім.М.П.Семененка НАН України, 2009)
Досліджено вміст важких металів у ґрунтах лісових екосистем Чорнобильської зони відчуження. На основі отриманих даних розраховано балансовий вміст важких металів у ґрунтовому профілі дослідних ділянок. Встановлені закономірності розподілу важких металів у лісовій підстилці та шарах ґрунту.