Круглий стіл «"Атомна революція": екологія політики, дифузія настроїв, санація свідомості (до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС)» - Булгакова, О.В.; Безлюдна, I.В. (Український історичний журнал, 2016)
Науковий захід, який відбувся 28 квітня 2016 р. в Інституті історії України НАНУ, було організовано відділом історії України другої половини ХХ ст. Згадана проблема зацікавила представників різних наукових та освітніх установ: Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова, Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Київського університету ім. Б.Грінченка, Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя, Житомирського державного університету ім. І.Франка, Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, Канзаського університету (США). Матеріали круглого столу включали широкий спектр підходів та інтерпретацій аварії на ЧАЕС в українській археографії, історіографії, усній традиції.