Соціальний потенціал розвитку промисловості України: методологічні аспекти, чинники активізації - Новікова, О.Ф.; Логачова, Л.М. (Економіка промисловості, 2017)
Досліджено концептуальні підходи до визначення змісту та структури соціального потенціалу за рівнями, видами та завданнями формування. На основі узагальнення визначено та охарактеризовано складові соціального потенціалу промисловості, подано авторське тлумачення цього поняття. Проаналізовано показники діяльності суб’єктів господарювання у промисловості Україні, розглянуто сучасні тенденції використання трудового потенціалу промислових підприємств. Розроблено пропозиції та рекомендації щодо шляхів активізації соціального і трудового потенціалу промисловості в контексті економічної ефективності та соціальної справедливості.