Зміна параметрів опалювального періоду на території України в результаті глобального потепління - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А. (Доповіді НАН України, 2016)
Розглянуто основні кліматичні характеристики (початок, кінець, тривалість) опалювального періоду на території України. Показано їх зміну в умовах сучасного клімату. Розкрито структуру температурного режиму опалювального періоду. Підкреслено важливість кліматологічної характеристики опалювального періоду для вирішення питання раціонального використання паливно-енергетичного комплексу і його адаптації до зміни кліматичних умов.