Роль исследований крутильних колебаний валопроводов в развитии динамики машин - Ларин, А.А. (Центр пам'яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2009)
У статті розглядається історія досліджень крутильних коливань систем з двигунами внутрішнього згоряння. Розповідається про внесок українських вчених в вирішення цієї проблеми та наводяться приклади ліквідації небезпечних коливань.