Корюківська трагедія 1943 року: запитання, що потребують відповідей - Салтан, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
Стаття присвячена з'ясуванню ключових фактів, які висвітлюють події, пов'язані з масовим знищенням нацистами у березні 1943 р. мешканців містечка Корюківка Чернігівської області. Акцентовано увагу на низці казусів та непорозумінь, які перетворюють вищезазначену подію на одну з «білих плям» історії Другої світової війни На думку авторки, максимально достовірне та об'єктивне вивчення подробиць Корюківської трагедії дозволить переглянути усталені погляди щодо винуватців та виконавців цього страшного військового злочину.