Справа про підтвердження дворянства генерального обозного Війська Запорозького Якова Юхимовича Лизогуба - Міден, Е.Л. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті йдеться про підтвердження дворянства генеральним обозним Війська Запорозького Я.Ю. Лизогубом у 1731–1733 рр. Проаналізовано текст грамоти на дворянство канівському полковнику Я.К. Лизогубу 1667 р. та спростовано відомості щодо нобілітації роду Лизогубів польським королем Яном ІІ Казимиром.