Українське суспільство на шляху консолідації - Пирожков, С.І.; Хамітов, Н.В. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто проблеми методології визначення суспільної консолідації та її сутнісних ознак, проаналізовано стан суспільної консолідації в Україні, її проблеми та потенційні можливості; окреслено кроки до побудови актуальної для сучасного українського суспільства моделі консолідації та стратегій її набуття.