Митець плинного світу (Нобелівська премія з літератури 2017 р.) - Дроздовський, Д.І. (Вісник НАН України, 2017)
5 жовтня Нобелівський комітет при Шведській королівській академії наук оголосив ім’я лауреата Нобелівської премії з літератури за 2017 рік. Ним став британський письменник японського походження Кадзуо Ішігуро. Нагороду присуджено за те, що він у своїх «повістях потужної емоційної сили відкриває безодню під нашим ілюзорним відчуттям зв’язку зі світом», — зазначено в офіційному прес-релізі, опублікованому на сайті Нобелівського комітету.