Створення засобів визначення параметрів аварійних режимів енерговузла ОЕС України для цифрових протиаварійних автоматик та захистів Дністровської ГАЕС - Стогній, Б.С.; Кириленко, О.В.; Павловський, В.В.; Стелюк, А.О.; Лук’яненко, Л.М. (Наука та інновації, 2017)
Розглянуто основні етапи виконання інноваційного проекту, направленого на створення засобів визначення параметрів аварійних режимів Дністровського енерговузла. Наведено результати верифікації моделей автоматичних регуляторів збудження гідроагрегатів Дністровської гідравлічної акумулюючої електростанції (ГАЕС). Подано основні відомості щодо створених засобів автоматизації розрахунків статичної та динамічної стійкості. Наведено структурну схему прототипу протиаварійної автоматики Дністровської ГАЕС.