Напрями управління ефективністю при забезпеченні стратегічного розвитку підприємства - Білопольський, М.Г.; Чигарьов, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
Запропоновано систему управління ефективністю, яка дозволяє обирати оптимальні напрями управління ефективністю діяльності у процесі забезпечення стратегічного розвитку підприємства. Визначено підсистеми управління ефективністю промислового підприємства – це три напрями управління ефективністю, які відрізняються за рівнем розвитку суб’єкта господарювання, за стадіями економічного розвитку підприємства та за станом зовнішнього середовища. Обґрунтовано зміст напрямів управління ефективністю за етапами управління: формування інформаційної бази, визначення критеріїв оптимального рівня ефективності, розробка заходів для досягнення оптимального рівня ефективності; контроль за реалізацією управлінських рішень.