Кризи українських регіональних самоідентифікацій: рефлексії та рецепції в координатах 1917–2017 рр. - Верменич, Я.В. (Український історичний журнал, 2017)
Здійснюється огляд понад столітніх роздумів і думок із приводу суперечливих та контроверсійних поглядів щодо «взаємоневизнання» ідентифікаційних криз, зокрема осмислення історичних витоків диспропорцій та асиметрій у регіональному розвитку. Розглядається агресивна сутність російської ідеології як продовження імперської політики щодо України й реальної загрози суверенітету та територіальній цілісності нашої держави.