“В кожного даль, що його перевершує” (про декілька естетичних домінант у поезії Київської школи) - Пастух, Т. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядаються естетичні домінанти, властиві текстам поетів Київської школи. Автор зупиняється на питаннях метафізичності цих текстів, їхньої метафоричності та верлібрової форми. Аналізовані домінанти ставляться в контекст модерної естетичної думки.