Нові алгоритми аналізу серцевого ритму людини - Горго, Ю.П.; Омельяненко, Г.А. (Штучний інтелект, 2017)
В статті розглянуті підходи для підвищення інформативності оцінки ритму серця людини, введені деякі допущення щодо структури випадкового процесу, який визначає можливості і межі застосування математичного апарату до аналізу кардіоритму. Пропонується використовувати підхід до аналізу серцевої діяльності, заснований на розбитті масивів ритмограм на ділянки, відповідні певному функціональному стану людини. Подається алгоритм визначення детермінізму масивів ритмограм серця людини у вигляді детермінованого чи ймовірнісного процесів.