Застосування структурного опису зображень для вирішення задач інтелектуального аналізу відеопослідовностей - Агарков, А.В. (Штучний інтелект, 2017)
У даній роботі розглянуто використання опису зображень і видеопослідовностей у вигляді безлічі структурних елементів для вирішення завдань детектування, відстеження та розпізнавання рухомих об'єктів. Проведено теоретичні дослідження даної проблеми  даний формальний опис зображень і видеопослідовностей у вигляді безлічі структурних елементів, дано визначення опису виділених і об'єктів, що відслідковуються, розглянуто властивості структурних елементів, що належать одному об'єкту, властивості опису виділених об'єктів, властивості описів об'єктів, що відслідковуються, властивості функції перетворення/модифікації опису об'єктів, що відслідковуються від кадра до кадра, яка необхідна для здійснення трекінгу.