“Вправний пловець в океані української культури...” - Рязанцева, Т. (Слово і Час, 2009)
2 грудня 2008 р. в Інституті літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України відбулася презентація видань, підготованих видатним словацьким україністом, іноземним членом НАН України Миколою Мушинкою. Захід об’єднав провідних діячів науки й культури, митців, журналістів.