Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією

Проаналізовано результати обстеження і лікування хворих із протяжними післяопіковими рубцевими стриктурами стравоходу. Показано особливості післяопераційного перебігу у всіх пацієнтів залежно від виду харчування. Обґрунтовано переваги одночасного застосування ентерального та парентерального харчуван...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2017
Автори: Бойко, В.В., Савві, С.О., Королевська, А.Ю., Жидецький, В.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України 2017
Назва видання:Международный медицинский журнал
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/133144
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією / В.В. Бойко, С.О. Савві, А.Ю. Королевська, В.В. Жидецький // Международный медицинский журнал. — 2017. — Т. 23, № 4. — С. 30-35. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-133144
record_format dspace
spelling irk-123456789-1331442018-05-20T03:02:50Z Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією Бойко, В.В. Савві, С.О. Королевська, А.Ю. Жидецький, В.В. Хирургия Проаналізовано результати обстеження і лікування хворих із протяжними післяопіковими рубцевими стриктурами стравоходу. Показано особливості післяопераційного перебігу у всіх пацієнтів залежно від виду харчування. Обґрунтовано переваги одночасного застосування ентерального та парентерального харчування на всіх етапах лікування хворих із дисфагією, що дає змогу отримати кращі показники порівняно з пацієнтами, які перебували тільки на ентеральному чи тільки на парентеральному харчуванні. Проанализированы результаты обследования и лечения больных с протяженными послеожоговыми рубцовыми стриктурами пищевода. Показаны особенности послеоперационного течения у всех пациентов в зависимости от вида питания. Обоснованы преимущества одновременного применения энтерального и парентерального питания на всех этапах лечения больных с дисфагией, что позволяет получить лучшие показатели по сравнению с пациентами, находившимися только на энтеральном или только на парентеральном питании. The results of examination and treatment of patients with extended postburn esophageal strictures were analyzed. The features of postoperative course in all cases depending on the type of nutrition are presented. The advantages of the enteral and parenteral nutrition at all steps of treatment of patients with dysphagia were substantiated, which allowed obtaining better indicators compared to separate application of enteral or parenteral nutrition. 2017 Article Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією / В.В. Бойко, С.О. Савві, А.Ю. Королевська, В.В. Жидецький // Международный медицинский журнал. — 2017. — Т. 23, № 4. — С. 30-35. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. 2308-5274 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/133144 616.32-008.-17:616-083.2-615.456 uk Международный медицинский журнал Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Хирургия
Хирургия
spellingShingle Хирургия
Хирургия
Бойко, В.В.
Савві, С.О.
Королевська, А.Ю.
Жидецький, В.В.
Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
Международный медицинский журнал
description Проаналізовано результати обстеження і лікування хворих із протяжними післяопіковими рубцевими стриктурами стравоходу. Показано особливості післяопераційного перебігу у всіх пацієнтів залежно від виду харчування. Обґрунтовано переваги одночасного застосування ентерального та парентерального харчування на всіх етапах лікування хворих із дисфагією, що дає змогу отримати кращі показники порівняно з пацієнтами, які перебували тільки на ентеральному чи тільки на парентеральному харчуванні.
format Article
author Бойко, В.В.
Савві, С.О.
Королевська, А.Ю.
Жидецький, В.В.
author_facet Бойко, В.В.
Савві, С.О.
Королевська, А.Ю.
Жидецький, В.В.
author_sort Бойко, В.В.
title Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
title_short Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
title_full Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
title_fullStr Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
title_full_unstemmed Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
title_sort особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією
publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
publishDate 2017
topic_facet Хирургия
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/133144
citation_txt Особливості харчування хірургічних хворих із вираженою дисфагією / В.В. Бойко, С.О. Савві, А.Ю. Королевська, В.В. Жидецький // Международный медицинский журнал. — 2017. — Т. 23, № 4. — С. 30-35. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.
series Международный медицинский журнал
work_keys_str_mv AT bojkovv osoblivostíharčuvannâhírurgíčnihhvorihízviraženoûdisfagíêû
AT savvíso osoblivostíharčuvannâhírurgíčnihhvorihízviraženoûdisfagíêû
AT korolevsʹkaaû osoblivostíharčuvannâhírurgíčnihhvorihízviraženoûdisfagíêû
AT židecʹkijvv osoblivostíharčuvannâhírurgíčnihhvorihízviraženoûdisfagíêû
first_indexed 2023-10-18T21:05:29Z
last_indexed 2023-10-18T21:05:29Z
_version_ 1796151900163276800