Автоматизований пошук іменованих сутностей у нерозмічених текстах українською мовою - Глибовець, А.М. (Штучний інтелект, 2017)
У роботі описано створений та реалізований алгоритм пошуку іменованих сутностей у текстах українською мовою. Створені програмні інструменти дозволяють виділяти іменовані сутності та зв'язки між ними в графічному режимі. Утиліту реалізовано у вигляді веб-застосунку. За допомогою цього програмного інструментарію створено корпус анотованих NER сутностей текстів у кількості 122 тексти. Проставлено такі види сутностей як персони, організації та географічні об’єкти. Корпус складається з 2731 іменованої сутності.