Способи розв’язання інтегрального рівняння Вольтерра І роду з виродженим ядром в задачах відновлення вхідних сигналів динамічних об’єктів - Верлань, Д.А.; Фуртат, Ю.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розглянуто два способи розв’язання рівнянь Вольтерра І роду з виродженим ядром: чисельно-аналітичний, що зводить задачу до розв’язання еквівалентного диференційного рівняння, та структурно-алгоритмічний, що дозволяє застосовувати засоби системи Simulink. В обох випадках досягається висока швидкодія алгоритмів розв’язування.