Апаратно-орієнтований регуляризаційний метод диференціювання сигналів - Божок, А.М.; Іванюк, В.А.; Понеділок, В.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті запропоновано апаратно-орієнтований метод диференціювання сигналів на основі регуляризаційного оператора. Наведено принципову схему корегуючого гідропневматичного пристрою та рекомендації щодо його проектування за допомогою розглянутого методу. На основі обчислювальних експериментів досліджено ефективність регуляризаційного методу та вплив величини завади на отриманий розв’язок.