Класифікація множин методом лінійного відокремлення їх опуклих оболонок - Іванчук, М.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2015)
У статті представлений метод лінійного відокремлення опуклих оболонок (ЛВОО) для класифікації двох множин в евклідовому просторі Rⁿ . Наводяться приклади для порівняння результатів класифікації методом ЛВОО, а також дискримінантним аналізом, наївним байєсівським класифікатором та методом опорних векторів.