Моделювання однопродуктової макроекономіки зростання з ендогенним науково-технічним прогресом із урахуванням споживання та інвестиційного запізнення - Бойчук, М.В.; Вінничук, О.Ю. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Запропонована модель однопродуктової макроекономіки зростання з ендогенним технічним прогресом із урахуванням споживання та інвестиційного запізнення. В економіко-математичній моделі врахований вплив на кінцевий випуск продукції споживання, капіталовкладення в розширення основних фондів, покращення виробництва з урахуванням ефективності затрат «на науку», оподаткування, урядових витрат, сальдо та ліквідації забруднення навколишнього середовища при інвестиційному запізненні. Для дослідження запропонованої моделі використовуються достатні умови оптимальності із запізненням.