Врахування мережевих обмежень та мінімізація різниці цін між ринками електроенергії - Блінов, І.В.; Парус, Є.В. (Технічна електродинаміка, 2015)
Досліджено запропонований метод врахування обмежень на потоки електроенергії в магістральних електричних мережах при проведенні торгів на ринку на добу наперед. Викладено способи формалізованого представлення структури електричної мережі при об'єднанні ринків електроенергії. Визначено цільову функцію та математичні залежності для розрахунку обсягів обміну електроенергією між об'єднаними ринками. Наведено методику організації ітераційного процесу розв’язання поставленої задачі для довільної кількості об'єднуваних ринків.