Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения

Метою досліджень, результати яких представлені в статті, з’явилося вивчення особливостей лікувально-профілактичного харчування залізничників, діяльність яких пов’язана з безпекою руху. У основу розробки рекомендацій по лікувально-профілактичному харчуванню вищеназваних працівників були покладені...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2011
Автор: Трошина, М.Ю.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України 2011
Назва видання:Актуальні проблеми транспортної медицини
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134274
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения / М.Ю. Трошина // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2011. — № 1 (23). — С. 56-61. — Бібліогр.: 4 назв. — рос.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-134274
record_format dspace
spelling irk-123456789-1342742018-06-14T03:02:50Z Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения Трошина, М.Ю. Гигиена и профилактическая медицина Метою досліджень, результати яких представлені в статті, з’явилося вивчення особливостей лікувально-профілактичного харчування залізничників, діяльність яких пов’язана з безпекою руху. У основу розробки рекомендацій по лікувально-профілактичному харчуванню вищеназваних працівників були покладені наступні принципи: Загальні принципи здорового (оптимального) харчування ;Задоволення фізіологічної потреби в харчових речовинах і енергії відповідно до енерговитрат, стану здоров’я і віку; Облік чинників трудової діяльності, що впливають на стан здоров’я і використання лікувально-профілактичних властивостей їжі, спеціалізованих (функціональних продуктів), а так само біологічно активних добавок до їжі, пацієнтів, що впливають на швидкість реабілітації. У статті представлен приклад схеми побудови раціону харчування , надані рекомендації щодо асортименту продовольчих товарів для включення в меню – розкладки харчування працівників локомотивних бригад і інших працівників ж/д транспорту, пов’язаних із забезпеченням безпеки руху. The objective of the research provided in the article was to investigate the features of treatment and prophylactic food for railway employees those who is connected to traffic safety. Essential principles of the research are as follows: General principles of healthy (optimal) food, satisfaction of physiological needs and energy consumption by food substances according to the health conditions and the age, зrofessional working requirements may influence the health and food composition, as well as application of special functional products or proactive food additions. The recommended scheme of food allowances, assortment of products, draft menu for workers of locomotive teams, safety engineers or other professional teams and employees have been provided hereby. 2011 Article Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения / М.Ю. Трошина // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2011. — № 1 (23). — С. 56-61. — Бібліогр.: 4 назв. — рос. 1818-9385 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134274 614.39 ru Актуальні проблеми транспортної медицини Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Гигиена и профилактическая медицина
Гигиена и профилактическая медицина
spellingShingle Гигиена и профилактическая медицина
Гигиена и профилактическая медицина
Трошина, М.Ю.
Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
Актуальні проблеми транспортної медицини
description Метою досліджень, результати яких представлені в статті, з’явилося вивчення особливостей лікувально-профілактичного харчування залізничників, діяльність яких пов’язана з безпекою руху. У основу розробки рекомендацій по лікувально-профілактичному харчуванню вищеназваних працівників були покладені наступні принципи: Загальні принципи здорового (оптимального) харчування ;Задоволення фізіологічної потреби в харчових речовинах і енергії відповідно до енерговитрат, стану здоров’я і віку; Облік чинників трудової діяльності, що впливають на стан здоров’я і використання лікувально-профілактичних властивостей їжі, спеціалізованих (функціональних продуктів), а так само біологічно активних добавок до їжі, пацієнтів, що впливають на швидкість реабілітації. У статті представлен приклад схеми побудови раціону харчування , надані рекомендації щодо асортименту продовольчих товарів для включення в меню – розкладки харчування працівників локомотивних бригад і інших працівників ж/д транспорту, пов’язаних із забезпеченням безпеки руху.
format Article
author Трошина, М.Ю.
author_facet Трошина, М.Ю.
author_sort Трошина, М.Ю.
title Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
title_short Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
title_full Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
title_fullStr Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
title_full_unstemmed Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
title_sort принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
publisher Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України
publishDate 2011
topic_facet Гигиена и профилактическая медицина
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134274
citation_txt Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения / М.Ю. Трошина // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2011. — № 1 (23). — С. 56-61. — Бібліогр.: 4 назв. — рос.
series Актуальні проблеми транспортної медицини
work_keys_str_mv AT trošinamû principyoptimalʹnogopitaniârabotnikovželeznodorožnogotransportaneposredstvennosvâzannyhsbezopasnostʹûdviženiâ
first_indexed 2023-10-18T21:08:06Z
last_indexed 2023-10-18T21:08:06Z
_version_ 1796152017891098624