Трифазні вимірювальні канали векторів напруги та струму, їхній вплив на точність вимірювань - Стогній, Б.С.; Сопель, М.Ф.; Варський, Г.М.; Яковлєва, І.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Введено поняття трифазного вимірювального каналу векторів напруги та струму. Досліджено вплив несиметрії вхідних сигналів та навантаження вимірювальних перетворювачів на точність вимірювання векторів у таких каналах. Доведена необхідність врахування особливостей роботи вимірювальних перетворювачів у трифазній схемі та використання математичних моделей трифазних вимірювальних каналів при визначенні корегувальних поправок для підвищення точності вимірювання векторів.