Перспективи розвитку бурових робіт при освоєнні газових ресурсів в Україні - Вдовиченко, А.І. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Наведені результати досліджень питань освоєння ресурсів і перспективи забезпечення України природним газом власного видобутку. Визначенні оптимальні шляхи їх вирішення шляхом інтенсифікації бурових робіт із використанням сучасних видобувних технологій. Доведена необхідність активізації і зосередження зусиль наукової спільноти у відстоюванні своїх науково обґрунтованих позицій пріоритетності розвитку нафтогазової галузі при формуванні та реалізації державної політики.