Моніторинг стану ліній 10(6) кВ сигналізації, централізації та блокування електрифікованих залізниць - Стогній, Б.С.; Гребченко, М.В.; Максимчук, В.Ф. (Технічна електродинаміка, 2016)
Запропоновано впровадження моніторингу для оцінки стану ліній сигналізації, централізації та блокування електрифікованих залізниць. Розроблено математичну модель електричної мережі електропостачання для проведення досліджень з визначення місця виникнення однофазних замикань на землю на підставі автоматичного аналізу вектора струму нульової послідовності. Запропоновано використання штучної електричної мережі, яка створює необхідні параметри контуру нульової послідовності та вирівнює напруги фаз лінії по відношенню до землі.