Особливості практичного використання автономних діагностичних комплексів для теплового контролю повітряних ліній електропередачі - Бабак, С.В.; Мислович, М.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
За допомогою тепловізійної апаратури, яку було встановлено на безпілотному квадракоптері, проведено експериментальні дослідження температурного стану проводів повітряної лінії електропередачі (ЛЕП). Розглянуто приклад застосування методу статистичних сплайн-функцій для прогнозування інтервалу часу, в якому (при виконанні певних умов) для проводів досліджуваної ЛЕП можливо досягнення неприпустимих температурних значень.