Вплив автоматик енергоблоків АЕС на стійкість за частотою при поділі ОЕС України на два ізольовано працюючих острови - Стелюк, А.О. (Технічна електродинаміка, 2016)
Розглянуто зміну частоти в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України. Проведено аналіз роботи частотних автоматик енергоблоків атомних електростанцій при виникненні аварійних режимів. Запропоновано методологію проведення розрахункових досліджень для різних схемно-режимних умов ОЕС України при її поділі на два ізольовано працюючих острови по перетину «Захід-Вінниця». Наведено результати моделювання з урахуванням дії пристроїв автоматичного частотного розвантаження та частотних автоматик енергоблоків при виникненні такого збурення.