Дослідження властивостей низькочастотних коливань на основі синхронізованих векторних вимірів - Яндульський, О.С.; Марченко, А.А.; Мацейко, В.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто актуальні питання дослідження низькочастотних коливань потужності в ОЕС України в умовах впровадження сучасних систем моніторингу перехідних режимів. Представлено результат співставлення розробленого алгоритму ідентифікації домінуючих частот коливань та розрахунку їх параметрів, що базується на використанні синхронізованих векторних вимірів, з традиційним розрахунком коливальних властивостей енергосистем методом модального аналізу в програмному середовищі Power Factory фірми DigSilent. Проведено аналіз основних властивостей та визначено рівень небезпеки виявлених коливань з точки зору демпфірування коливань.