Спосіб реалізації аукціону пропускної спроможності міждержавних перетинів між ринками електричної енергії - Блінов, І.В.; Парус, Є.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто спосіб розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину між ринками електричної енергії на основі моделювання аукціону щодо купівлі пропускної спроможності в кожному напрямку передавання електроенергії через такий перетин. Запропонований спосіб дозволяє реалізувати багатосторонню міждержавну торгівлю електроенергією з використанням ОЕС України як транзитного вузла без необхідності фактичного об'єднання ринків електричної енергії сусідніх країн.