Зони ефективного регулювання напруги джерелами розосередженої генерації з інверторним приєднанням у розподільній електричній мережі - Труніна, Г.О. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто підхід до визначення зон ефективного регулювання напруги джерелами розосередженої генерації з інверторним приєднанням в розподільній електричній мережі на основі розрахунку і аналізу чутливості напруги в вузлах мережі до зміни генерації активної та реактивної потужностей у точці приєднання джерела. Таке дослідження надає змогу визначити, в яких зонах мережі регулювання напруги за рахунок джерел розосередженої генерації буде мати найбільший ефект.