Методологія розроблення мультиагентних систем керування в електроенергетиці - Кириленко, О.В,; Рибіна, О.Б.; Танкевич, С.Є. (Технічна електродинаміка, 2016)
Показано доцільність та перспективність застосування мультиагентних технологій для вирішення проблем керування в електроенергетиці. Запропоновано методологію створення мультиагентних систем керування для різних сфер застосування, орієнтовану на п’ять основних етапів розроблення таких систем, кожний з них використовує результати попередніх етапів проектування. Запропонована методологія дозволяє проектувати та розробляти мультиагентні системи керування із дотриманням взаємосумісності їхніх компонентів та врахуванням спадковості.