Фізико-механічні властивості гальванічних композицій Cu–Al₂O₃ - Сахненко, М.Д.; Овчаренко, О.О.; Ведь, М.В; Лябук, С.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Описано електрохімічний метод формування композиційних покривів і фольги на основі міді, армованої нанорозмірним оксидом алюмінію. Запропоновано підхід до хімічного диспергування оксиду алюмінію за принципом “зверху–вниз” і склад електроліту, які забезпечують одержання композиційних матеріалів з різним вмістом модифікувальної фази. Встановлено вплив концентрації оксиду алюмінію в електроліті на фізико-механічні властивості армованої фольги. Зафіксовано підвищення міцності і низки інших фізико-механічних характеристик синтезованих композиційних матеріалів.