Аналіз та оптимізація енергопроцесів у розосереджених електроенергетичних системах - Денисюк, С.П. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено особливості аналізу та оптимізації енергетичних процесів у розосереджених електроенергетичних системах із альтернативними джерелами енергії та регуляторами на базі пристроїв силової електроніки. Показано доцільність застосування декомпозиції потужності Фризе та обмінної потужності на складові, які відображають різні фактори впливу. Представлено співвідношення для аналізу складових втрат електроенергії, оцінки взаємного впливу елементів та точності вимірювання.