Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів

Проведено дослідження впливу кріоконсервування на біоенергетичні показники фрагментів селезінки свиней. Встановлено, що через 60 хвилин після розморожування фрагментів, які були кріоконсервовані під захистом поліетиленоксидів, спостерігаються нормалізація, а через120 – значне падіння ендогенного дих...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
Дата:2006
Автор: Гальченко, С.Є.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України 2006
Назва видання:Проблемы криобиологии и криомедицины
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/136657
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів / С.Є. Гальченко // Проблемы криобиологии. — 2006. — Т. 16, № 1. — С. 82-87. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-136657
record_format dspace
spelling irk-123456789-1366572018-06-17T03:07:56Z Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів Гальченко, С.Є. Криоконсервирование биообъектов Проведено дослідження впливу кріоконсервування на біоенергетичні показники фрагментів селезінки свиней. Встановлено, що через 60 хвилин після розморожування фрагментів, які були кріоконсервовані під захистом поліетиленоксидів, спостерігаються нормалізація, а через120 – значне падіння ендогенного дихання та сполучення дихання з окислювальним фосфорилюванням як в контролі, так і в кріоконсервованих фрагментах селезінки свиней. На 120-у хвилину інтенсивність пероксидації ліпідів у кріоконсервованих фрагментах достовірно перевищує значення контролю. Проведено исследование влияния криоконсервирования на биоэнергетические показатели фрагментов селезенки свиней. Установлено, что через 60 минут посля размораживания фрагментов, криоконсервированных под защитой полиэтиленоксидов,наблюдаются нормализация, а через 120 – значительное падение эндогенного дыхания и сопряжения дыхания с окислительным фосфорилированием как в контроле, так и в криоконсервированных фрагментах селезенки свиней. На 120-ю минуту интенсивность пероксидации липидов в криоконсервированных фрагментах достоверно превышает значение контроля. Effect of cryopreservation on bioenergetic indices of porcine spleen fragments was studied. Normalisation of endogenous respiration and its coupling with oxidative phosphorylation to the 60th incubation minute and its significant decrease to the 120th minute were found both in the control and cryopreserved fragments of porcine spleen. The intensity of lipid peroxidation in cryopreserved fragments statistically and significantly exceeds the control value. 2006 Article Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів / С.Є. Гальченко // Проблемы криобиологии. — 2006. — Т. 16, № 1. — С. 82-87. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/136657 615.361.014.41:547.42 uk Проблемы криобиологии и криомедицины Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Криоконсервирование биообъектов
Криоконсервирование биообъектов
spellingShingle Криоконсервирование биообъектов
Криоконсервирование биообъектов
Гальченко, С.Є.
Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
Проблемы криобиологии и криомедицины
description Проведено дослідження впливу кріоконсервування на біоенергетичні показники фрагментів селезінки свиней. Встановлено, що через 60 хвилин після розморожування фрагментів, які були кріоконсервовані під захистом поліетиленоксидів, спостерігаються нормалізація, а через120 – значне падіння ендогенного дихання та сполучення дихання з окислювальним фосфорилюванням як в контролі, так і в кріоконсервованих фрагментах селезінки свиней. На 120-у хвилину інтенсивність пероксидації ліпідів у кріоконсервованих фрагментах достовірно перевищує значення контролю.
format Article
author Гальченко, С.Є.
author_facet Гальченко, С.Є.
author_sort Гальченко, С.Є.
title Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
title_short Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
title_full Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
title_fullStr Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
title_full_unstemmed Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
title_sort кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів
publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
publishDate 2006
topic_facet Криоконсервирование биообъектов
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/136657
citation_txt Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів / С.Є. Гальченко // Проблемы криобиологии. — 2006. — Т. 16, № 1. — С. 82-87. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.
series Проблемы криобиологии и криомедицины
work_keys_str_mv AT galʹčenkosê kríokonservuvannâfragmentívcelezínkisvinejuprisutnostípolíetilenoksidív
first_indexed 2023-10-18T21:12:11Z
last_indexed 2023-10-18T21:12:11Z
_version_ 1796152187426963456