Характеристика антропогенного забруднення поліциклічними ароматичними вуглеводнями (ПАВ) поверхневих водойм Українського Придунав’я - Ковальчук, Л.Й.; Мокієнко, А.В.; Цимбалюк, К.К. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
У роботі представлена характеристика антропогенного забруднення поліциклічними ароматичними вуглеводнями (ПАВ) поверхневих водойм Українського Придунав’я. Встановлено, що ПАВ є значимим компонентом такого забруднення. Техногенність їх походження підтверджується наявністю високомолекулярних ПАВ у третині зразків води та характеристичними індексами ПАВ, які свідчать про термічні процеси їх походження (зокрема горіння палива). Обгрунтовано необхідність подальшого дослідження вмісту ПАВ у воді поверхневих водойм Українського Придунавья з метою ідентифікації та вилучення джерел забруднення.