Методика організаційно-технологічного моделювання будівельного виробництва в сучасних інформаційних технологіях - Бабич, В.І.; Перевертун, І.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Стаття присвячена проблемам інтерактивного планування сучасного будівельного виробництва, а також етапам розв’язку цих проблем. Розглянуто два нових підходи: 1. Для задачі календарного планування використовується представлення технології будівництва за допомогою технічної мови, що дає ряд переваг і нових можливостей. 2. Для задачі комплексного балансування будівництва за потужностями використовується представлення ресурсів як сукупностей уніфікованих потужностей, що робить виконання задачі максимально гнучким. Розглядається розроблений авторами програмно-технологічний комплекс, що використовує дані підходи.