Оптимізація властивостей композита 10Sc1CeSZ–NiO відновлювально-окиснювальною обробкою - Осташ, О.П.; Василів, Б.Д.; Подгурська, В.Я.; Васильєв, О.Д.; Бродніковський, Є.М.; Ушкалов, Л.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Для поруватого керамічного композита 10Sc1CeSZ–NiO як матеріалу анода-підкладки керамічної паливної комірки запропоновано циклічну відновлювально-окиснювальну обробку (відокс-циклування або англійською redox cycling), кожний окремий цикл якої полягає у відновленні матеріалу у водні впродовж 4 h при 600°С та наступному окисненні у повітрі за цих же умов. Це дає можливість одержати анодний кермет 10Sc1CeSZ–Ni з підвищеною електронною провідністю, незважаючи на понижений вміст оксиду нікелю, та міцністю на рівні композита у вихідному стані.