Умова стійкості системи обслуговування GI/G/1 з T-поверненням заявок - Коба, О.В. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Розглянуто систему обслуговування GI/G/1, в якій у випадку зайнятості каналу заявка спрямовується на орбіту, з якої повертається через сталий час T. Нехай a - середній інтервал між заявками, τ - середній час обслуговування. Тоді за умови (Т+ τ )/а < 1 існує стаціонарний режим системи. Доведено, що цю умову неможливо істотно покращити.