Вплив монополізму та оподаткування на економічну систему - Гончар, М.С.; Махорт, А.П. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Досліджено вплив монополістів на функціонування економічної системи. Раніше запропоновану теорію оподаткування поширено на випадок наявності монополістів в економічній системі. Виконано аналіз можливого впливу монопольних стрибків цін на економіку України. Вказано чинники, які утворюють монопольні стрибки цін.