Нестор Запорозької Січі. До 150-річчя від дня народження Д. І. Яворницького - Абросимова, С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Висвітлено творчий шлях академіка Дмитра Івановича Яворницького (1855 - 1940), якому нинішнього року виповнюється 150 років від дня народження і який добре відомий в Україні та за її межами як неперевершений знавець історії запорозького козацтва і фундатор Дніпропетровського історичного музею.