Концепція інтенсифікації і оптимізації нафтогазовидобутку в україні з урахуванням відновлювальних процесів - Вдовиченко, А.І.; Єрмаков, П.П.; Єрмаков, М.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2016)
На підставі аналізу результатів досліджень природного процесу відновлювання покладів вуглеводнів, екологічних загроз від природних викидів газу та сучасних відновлювальних технологій розроблена концепція інтенсифікації і оптимізації нафогазовидобутку в Україні з урахуванням відновлювальних процесів для вирішення глобальних соціально-економічних і екологічних проблем.