Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів

Досліджено вплив швидкості охолодження в температурних інтервалах кристалізації кріобіологічної системи та низькотемпературного евтектичного розшарування розчину кріопротектора на ступінь пошкодження тромбоцитів крові людини, який визначали за активністю цитозольних ферментів в позаклітинному середо...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
Дата:2007
Автори: Гуріна, Т.М., Книш, О.В., Компанієць, А.М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України 2007
Назва видання:Проблемы криобиологии и криомедицины
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138010
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів / Т.М. Гуріна, О.В. Книш, А.М. Компанієць // Проблемы криобиологии. — 2007. — Т. 17, № 1. — С. 16-24. — Бібліогр.: 16 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-138010
record_format dspace
spelling irk-123456789-1380102018-06-18T03:11:29Z Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів Гуріна, Т.М. Книш, О.В. Компанієць, А.М. Теоретическая и экспериментальная криобиология Досліджено вплив швидкості охолодження в температурних інтервалах кристалізації кріобіологічної системи та низькотемпературного евтектичного розшарування розчину кріопротектора на ступінь пошкодження тромбоцитів крові людини, який визначали за активністю цитозольних ферментів в позаклітинному середовищі після кріоконсервування. Показано, що проходження зазначених температурних інтервалів з певною контрольованою швидкістю значно знижує ступінь пошкодження кров’яних пластинок. Исследовано влияние скорости охлаждения в температурных интервалах кристаллизации криобиологической системы и низкотемпературного эвтектического расслоения раствора криопротектора на степень повреждения тромбоцитов крови человека, которую определяли по активности цитозольных ферментов во внеклеточной среде после криоконсервирования. Показано, что прохождение указанных температурных интервалов с определенной контролируемой скоростью значительно снижает степень повреждения кровяных пластинок. There was investigated the cooling rate effect within temperature range of cryobiological system crystallisation and low temperature eutectic stratification of cryoprotectant solution on human blood platelet damage extent, determined by cytosol enzyme activity in extracellular medium after cryopreservation. Passing through the mentioned temperature range with the certain controlled rate was shown to significantly reduce the blood platelet damage extent. 2007 Article Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів / Т.М. Гуріна, О.В. Книш, А.М. Компанієць // Проблемы криобиологии. — 2007. — Т. 17, № 1. — С. 16-24. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138010 547.42:612.111.7 uk Проблемы криобиологии и криомедицины Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Теоретическая и экспериментальная криобиология
Теоретическая и экспериментальная криобиология
spellingShingle Теоретическая и экспериментальная криобиология
Теоретическая и экспериментальная криобиология
Гуріна, Т.М.
Книш, О.В.
Компанієць, А.М.
Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
Проблемы криобиологии и криомедицины
description Досліджено вплив швидкості охолодження в температурних інтервалах кристалізації кріобіологічної системи та низькотемпературного евтектичного розшарування розчину кріопротектора на ступінь пошкодження тромбоцитів крові людини, який визначали за активністю цитозольних ферментів в позаклітинному середовищі після кріоконсервування. Показано, що проходження зазначених температурних інтервалів з певною контрольованою швидкістю значно знижує ступінь пошкодження кров’яних пластинок.
format Article
author Гуріна, Т.М.
Книш, О.В.
Компанієць, А.М.
author_facet Гуріна, Т.М.
Книш, О.В.
Компанієць, А.М.
author_sort Гуріна, Т.М.
title Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
title_short Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
title_full Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
title_fullStr Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
title_full_unstemmed Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
title_sort дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів
publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
publishDate 2007
topic_facet Теоретическая и экспериментальная криобиология
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138010
citation_txt Дослідження впливу швидкості охолодження в різних температурних інтервалах на ступінь пошкодження тромбоцитів / Т.М. Гуріна, О.В. Книш, А.М. Компанієць // Проблемы криобиологии. — 2007. — Т. 17, № 1. — С. 16-24. — Бібліогр.: 16 назв. — укр.
series Проблемы криобиологии и криомедицины
work_keys_str_mv AT gurínatm doslídžennâvplivušvidkostíoholodžennâvríznihtemperaturnihíntervalahnastupínʹpoškodžennâtrombocitív
AT knišov doslídžennâvplivušvidkostíoholodžennâvríznihtemperaturnihíntervalahnastupínʹpoškodžennâtrombocitív
AT kompaníêcʹam doslídžennâvplivušvidkostíoholodžennâvríznihtemperaturnihíntervalahnastupínʹpoškodžennâtrombocitív
first_indexed 2023-10-18T21:17:00Z
last_indexed 2023-10-18T21:17:00Z
_version_ 1796152398698250240