Дослідження початкового етапу повороту міжфазної тріщини у кутовій точці межі поділу середовищ - Дудик, М.В.; Діхтяренко, Ю.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Подано розв’язок задачі про початкову зону передруйнування в умовах плоскої деформації в околі кутової точки межі поділу двох різних пружних матеріалів, з якої виходить міжфазна тріщина. Досліджено залежності орієнтації, довжини зони і її розкриття від навантаження, кута розхилу межі поділу і пружних параметрів з’єднаних матеріалів. На основі деформаційного критерію розглянуто умови зрушення тріщини.