Зміна активності дегідрогеназ, вмісту гормонів і стану ліпопероксидації в алогенній плаценті в залежності від дії низьких температур - Грищенко, В.І.; Шепітько, В.І.; Строна, В.І.; Юрченко, Т.М.; Рязанцев, В.В.; Цебржинський, О.І. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2004)
Представлено дані про метаболічні зміни в тканині плаценти при її гіпотермічному збереженні. Відзначено, що найбільш виражені метаболічні зміни в тканині плаценти при дії гіпотермії 1 добу (4°С), при збереженні 1 добу (-196°С) та подальшому зберіганні 1 рік (-20°С).