Листування о. Климентія Шептицького до о. Тита Войнаровського (жовтень 1914–1916 рр.) - Шевченко, О.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті проаналізовано листи монаха-студита Климентія Шептицького, згодом священика, архімандрита, замученого в тюрмі НКВС і проголошеного блаженним у 2001 р., до о. Євгена Тита Столобута Войнаровського, адміністратора митрополичих дібр УГКЦ та громадсько-політичного діяча кінця XIX – першої половини XX ст. Ці дві непересічні особистості намагалися підняти рівень духовності й культури галицьких українців. Як священики і громадські діячі вони репрезентують греко-католицьке духовенство свого часу.