Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів
Вивчали вплив кріоконсервування на збереження деяких показників біоенергетики фрагментів печінки свиней і поросят. Встановлено, що на 60-й хвилині після відігріву спостерігається відносна нормалізація метаболічних параметрів кріоконсервованих фрагментів печінки . На протязі 2-ї години спостереження...
Збережено в:
Видавець: | Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України |
---|---|
Дата: | 2004 |
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
2004
|
Назва видання: | Проблемы криобиологии и криомедицины |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/139261 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Цитувати: | Показники окислювального метаболізму фрагментів печінки свиней та поросят після їх кріоконсервування в присутності поліетиленоксидів / С.Є. Гальченко // Проблемы криобиологии. — 2004. — № 3. — С. 72–78. — Бібліогр.: 12 назв. — укр. |
Репозиторії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | Вивчали вплив кріоконсервування на збереження деяких показників біоенергетики фрагментів печінки свиней і поросят. Встановлено, що на 60-й хвилині після відігріву спостерігається відносна нормалізація метаболічних параметрів кріоконсервованих фрагментів печінки . На протязі 2-ї години спостереження поступово втрачаються метаболічні властивості, притаманні даній тканині. У кріоконсервованих фрагментах ці процеси відбуваються швидше, ніж у контролі, але якісно не відрізняються. Цю закономірність необхідно мати на увазі при використанні фрагментів печінки як моделі або з іншою метою. |
---|