Визначення впливу діоксиду вуглецю на мікробний ценоз фасованої мінеральної лікувально-столової води за сезонами року. Частина 2. Мікроорганізми-продуценти біологічно активних речовин

В результаті проведеного дослідження впливу діоксиду вуглецю на якісний і кількісний склад мікроорганізмів - продуцентів біологічно активних речовин в фасованої лікувально-столовій води по сезонах року, в порівнянні з нативною мінеральною водою того ж типу з трьох свердловин встановлено, що в готові...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2012
Автори: Хмєлєвська, О.М., Мокієнко, А.В., Ніколенко, С.І., Войцеховський, В.Г.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України 2012
Назва видання:Актуальні проблеми транспортної медицини
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/139656
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Визначення впливу діоксиду вуглецю на мікробний ценоз фасованої мінеральної лікувально-столової води за сезонами року. Частина 2. Мікроорганізми-продуценти біологічно активних речовин / О.М. Хмєлєвська, А.В. Мокієнко, С.І. Ніколенко, В.Г. Войцеховський // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2012. — № 2 (28). — С. 31-36. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:В результаті проведеного дослідження впливу діоксиду вуглецю на якісний і кількісний склад мікроорганізмів - продуцентів біологічно активних речовин в фасованої лікувально-столовій води по сезонах року, в порівнянні з нативною мінеральною водою того ж типу з трьох свердловин встановлено, що в готовій продукції відсутня висіваємість амилолітичних, сульфатредуцируючих, углеводородокислюючих бактерій, притаманних природній воді. Крім того, сильногазована мінеральна вода втрачає здатність до самоочищення від E. coli. Це обумовлює необхідність контролю висівання бальнеологічний значущих мікроорганізмів з метою ефективного використання мінеральних вод у внекурортній практиці після промислового розливу.